Frågor & Svar

Då vi är upp till 13 musiker med blåssektion så är sammanhang med en större scen och publik att föredra såsom större fester, festivaler eller galaföreställningar etc. Vår orkestersammansättning gör att vi, i stort sett, kan spela vad som helst. Men vi är ändå ett stort band och kan erbjuda allt från klassiska Las Vegas-nummer till en show med soul-, funk-, disco- och rockklassiker.

Framför allt storleken. Vi är fickformatet av ett storband. Därav namnet POCKET Big Band. Men trots ca halva storleken på blåssektionen förmedlar vi ändå storbandskänslan. Dessutom har vi en bredare repertoar än ett traditionellt storband.

Ja vi har haft förmånen att få spela med Gladys de Pilar, Kayo, Rongedal, Erik Linder, Robert Hoffman m fl. Men flera andra är på lut och det är alltid hedrande.

Egentligen inte, men då vi är många så passar vår akt bättre på en större scen. Det skapar större svängrum som öppnar upp för mer show. Men vi har faktiskt trängt ihop oss på Engelen, Gamla Stan, Stockholm. En klassisk pub-miljö som skapar en riktigt nära och unik upplevelse med publiken. Som att ha ett storband i vardagsrummet.

Det kan vi, men motvilligt. I vårt namn finns ”Big Band” vilket är ett epitet som gör att vi inte kan banta ned orkestern för mycket. Då hamnar vi i samma svårigheter som att vinna en fotbollsmatch med bara 5 spelare…

På kundens önskemål har vi haft olika musikteman som t ex filmmusik eller Las Vegas show. Eftersom vi har sådan bredd i vårt musikutbud.

Ja. Vi kan plocka ihop en mindre mingelorkester när gästerna tar välkomstdrink för att sedan bygga på orkestern till full styrka i takt med partystämningen. Vi har också utökat bandet med flera sångartister, extra blåsare samt slagverk etc för större sammanhang som t ex en Nyårsgala.

På vår spellista hamnar ofta klassiska pärlor ifrån swing- och jazzeran, soul, Motown, funk, disco och några hårdrocksdängor. Men vi försöker alltid göra någonting eget av varje låt.

Klart man kan. Om tillräckligt många i bandet kan låten eller att den finns i vår digra repertoar så spelar vi den. På t ex bröllop är det inte alls ovanligt med önskemål vilket vi försöker tillgodose efter bästa förmåga.

Just nu mellan 43 000 – 100 000 kr inkl skatter beroende på sammanhang och önskemål. Vi är ju Stockholmsbaserade så var i landet vi spelar har betydelse. Också om scen, kvalificerad tekniker, ljud och ljus finns på plats som är vanligt på arenor eller festivaler etc. Om inte tillkommer kostnader för teknik. Om renommerade gästartister efterfrågas eller en speciellt utformad show önskas så är det också en extra kostnad.
Men, då allt inte står skrivet i sten så är vi förhandlingsbara.